Парламентарната група на Продължаваме промяната критикува главния прокурор Иван Гешев

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната критикува главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

ПП призова за гласове на изборите срещу модела на Гешев

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " подлага на критика основния прокурор Иван Гешев в декларация от трибуната на Народното събрание. Тя бе изчетена от депутата Милен Матеев .

" Вчера Висш съдебен съвет от поста. Не беше ненадейно, само че даже дребната вяра за катарзис в членовете на съвета угасна . Ние от Политическа партия считаме, че основният прокурор не дава отговор на високите морални условия за заемане на длъжността ", считат от Политическа партия. От там припомниха причините за премахване на основния прокурор от поста: " Притеснително е неглижирането от страна на членовете на Висш съдебен съвет ", сподели Матеев. Той даде за образец " единствено две храбри дами - Атанаска Дишева и Олга Каролска, за разлика от останалите членове на Съвета, които роболепно сложили в краката на Гешев правния си престиж ".

" Продължаваме промяната " поддържа причините на правосъдния министър Надежда Йорданова в настояването й за предварително премахване на Иван Гешев , а точно " груби нарушавания, уронване престижа на правосъдната система и редовно нарушение на пълномощията ".
 Надежда Йорданова: Решението на Висш съдебен съвет за Иван Гешев беше предстоящо
Надежда Йорданова: Решението на Висш съдебен съвет за Иван Гешев беше предстоящо

Главният прокурор резервира поста си

Разследванията " Осемте джуджета ", случая " Гебрев " бяха дадени като образци за затворените очи на прокуратурата, както и полицейското принуждение по време на митингите, разгласяването на данни със СРС против политически неуместни лица, използването на прокуратурата като бухалка, заканите, привикването на политици, присъдите в медиите. " Това няма място в свободно общество , камо ли да са част от инструментариума на прокуратурата ", уточни Милен Матеев.

" Пазителят на модела Борисов остана на поста си , ние от Политическа партия също оставаме непреклонни Гешев да бъде отхвърлен. Прокуратурата би трябвало да проверява нарушителите, злоупотребите с публични средства. Ще отстояваме самостоятелната си позиция за морала на прокуратурата. Вярваме, че реформаторското болшинство в идващ парламент ще се върне по-силно, разчитаме на всички български жители да се преборят против корупцията посредством гласовете си ", заключиха от Политическа партия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР