Парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България се среща

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България се среща
Коментари Харесай

ПП-ДБ се среща с кандидатите на ГЕРБ-СДС за управители на БНБ на Сметната палата

Парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България се среща с претендента на ГЕРБ-СДС за шеф на Българска народна банка Димитър Радев, както и претендента на ГЕРБ-СДС за шеф на Сметната палата Димитър Главчев в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Димитър Радев за шеф на Българска народна банка, а през днешния ден съпредседателят на Продължаваме промяната разгласи, че ще изслушат Радев, с цел да вземат решение дали да поддържат кандидатурата му. “ “Ще имаме оценка на всеки един претендент, тъй че крайният резултат да е по-добър в случай че единствено една партия взе участие в нейния избор. Ние следобяд ще изслушаме Димитър Радев за Българска народна банка, ще дадем опция на всички наши депутати да зададат въпрос към него, с цел да сме сигурни, че целите са общи и, че Еврозоната ще бъде голям приоритет ”, сподели Петков.

След срещата сред ПП-ДБ и Радев, се чака изказване, в което се чака да бъде оповестено дали Продължаваме промяната - Демократична България ще поддържат кандидатурата за шеф на Българска народна банка на ГЕРБ-СДС.

По-късно през днешния ден ПП-ДБ ще организира среща и с Димитър Главчев като той ще бъде изслушан за шеф на Сметна палата. Номинацията на Главчев също е на ГЕРБ-СДС. След това също се чака изказване на втората по величина политическа мощ./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР