Парламентарната група на "Обединени патриоти" предлага военноинвалидите с над 90%

...
Парламентарната група на "Обединени патриоти" предлага военноинвалидите с над 90%
Коментари Харесай

Обединени патриоти искат 230 хил. лева за пенсии на военноинвалидите

Парламентарната група на "Обединени патриоти " предлага военноинвалидите с над 90% неработоспособност да получават обществена пенсия в размер на 57 на 100 от линията на беднотия. Това заяви водачът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов пред публицисти след среща на групата с представители на Съюза на военноинвалидите.

В момента пенсиите на военноинвалидите се пресмятат единствено на база неработоспособност, а не съгласно линията на беднотия.

"Промените са свързани с пари и с бюджета на страната. Става въпрос за промяна в много стеснен размер - 230 хиляди лева, с които да бъде поправена една неправда в Закона за хората с увреждания. В член 70, т. 5 би трябвало да влязат в категория и военноинвалидите. Има една група, които са с над 90 % неработоспособност, които са лишени от опцията да взимат, колкото останалите. С добавката в т. 5 можем да осигурим на 173 индивида да бъдат изравнени с останалите. Просто една неправда, която е от години и която няма пояснение съгласно нас. Редно е да ги подкрепим, те са една патриотична организация ", сподели Симеонов.

Председателят на съюза Петър Велчев благодари на "Обединени патриоти " за поддръжката. Догодина организацията навършва 105 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР