Парламентарната група на Обединени патриоти поиска оставката на Андон Дончев

...
Парламентарната група на Обединени патриоти поиска оставката на Андон Дончев
Коментари Харесай

Патриотите искат оставката на шефа на комисията за българите в чужбина



Парламентарната група на " Обединени патриоти " изиска оставката на Андон Дончев като ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина.

С декларация от трибуната на Народно събрание през днешния ден националният представител от Оперативна програма Красимир Богданов показа претекстовете за настояването.
Според депутата в качеството си на ръководител на комисията Дончев уронва престижа на Народното събрание и на България , както и внушава на сънародниците ни зад граница индиферентност по проблемите им от страна на българската страна. Според патриотите дейностите на Дончев са неприемливи.

Красимир Богданов станал персонален очевидец на един подобен случай по време на посещаване в Западните околности. По време на разкриване на Културно-информационен център на българите в село Звонци, общ. Бабушница, Сърбия, Дончев приветствал присъстващите българи с думите " народа на Югославия ".

Дончев също по този начин обяснил, че сънародниците ни там нямат потребност от участие в НАТО и Европейски Съюз , а в България в скоро време щял да се организира референдум за излизане от НАТО , каквато политическа акция в последно време афишират от партия " Воля ", чийто представител е Андон Дончев.

 Марешки желае референдум за излизане от НАТО
Марешки желае референдум за излизане от НАТО

Варненският политик не прецизира неутралитет ли желае

Според патриотите обаче Дончев също по този начин подхождал извънредно непрофесионално към отговорностите си на ръководител на Комисията.

" Смятам изявленията на господин Дончев за неприемливи от страна на български депутат, жестоко уронващи престижа на Народното събрание и на Българската страна. Това не е първото сходно деяние на въпросния депутат. Припомням, че при посещаване в Украйна същият направи изявление пред локалната българска общественост и гостите от България на език, друг от българския ", отсече патриотът в Народно събрание.

По думите му Андон Дончев би трябвало неотложно да подаде оставката си като ръководител на Комисията по политиките за българите в чужбина, тъй като дейностите му били в изострен прорез с българската национална идея и подсказвали за отбрана на непознати, небългарски ползи.

 Марешки вижда в Русия по-добър бранител от НАТО
Марешки вижда в Русия по-добър бранител от НАТО

Никой не е питал българите за влизане в НАТО, никой не е питал и Веселин Марешки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР