Парламентарната група на Има такъв народ (ИТН) входира в деловодството

...
Парламентарната група на Има такъв народ (ИТН) входира в деловодството
Коментари Харесай

ИТН искат свикване на референдум само с 100 000 подписа

Парламентарната група на " ИТН " (ИТН) входира в деловодството на Народното събрание промени в Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, касаещи провеждането на референдум . Станислав Балабанов изясни какво плануват измененията, които упорстват от Има Такъв Народ: да се даде опция болшинството да взима решение, а не малцинството, които са политическите партии в Народното събрание, жителите да вземат участие директно във властта, референдумите да се създават само и единствено с изборите , облекчение условие за подписката за привикване на национални референдуми с 200 000 подписа, като минималният брой подписи, който би трябвало се събере, с цел да може въпросът да влезе за разискване в Народното събрание, да се съкратят на 100 000 подписа .

Има Такъв Народ оферират още срокът за събиране на подписи да се усили от 3 на 5 месеца . В Швейцария срокът за събиране на подписи е 6 месеца, даде образец Балабанов.

От групировката на Слави Трифонов оферират още да се отстрани подписката да се дава в електронен тип в ГРАО.

Станислав Балабанов обаче се съмнява, че предложенията на Има Такъв Народ ще минат в пленарна зала на Народното събрание.
 Има Такъв Народ не съумя да събере задоволително подписи за референдума за президентска република
Има Такъв Народ не съумя да събере задоволително подписи за референдума за президентска република

Събрани са 145 193 подписа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР