Парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за

...
Парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за
Коментари Харесай

ГЕРБ предложи 24 май за национален празник, от Възраждане и ПП са против

Парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за промени в Кодекса на труда, с който да бъде разгласен за народен празник 24 май.

По думите на вносителите този ден сплотява българският народ, трансформира се в измерител на неговата емоционалност и в който ден българите засвидетелстват своята ценностна система и насочат обръщение към целият свят.

" Датата 24 май е най-уместна за народен празник, защото не разделя българското общество ", счита бившят образован министър Красимир Вълчев.

По думите му кирилицата е една от най-разпознаваемите в цяла Европа.

Той се аргументира с това, че през вчерашния ден всички са почувствали настроението на хората и са видели, че точно на 24 май по улиците на българските градове има " най-вече хора, усмивки и цветя ".

" Денят, който ни сплотява, би трябвало да възпитава полезности. Денят на пресветите братя е точно такава дата ", безапелационен бе Вълчев.

Партия " Възраждане " няма да поддържа концепцията на ГЕРБ датата 24 май да е националният празник на България. Костадин Костадинов изясни за какво ще отхвърлят това предложение:

" Категорично сме срещу, тъй като това е остаряла, претоплена концепция, която от време на време се появява. Без 3 март – денят на свободата, нямаше да има кой да чества деня на буквите и българската книжовност и просвета. Така че не виждам причина това да се прави, с изключение на за следващ път да претоплим остарели русофобски манджи ".

" Продължаваме промяната " не са съгласни 24 май да стане народен празник. Това сподели националният представител от " Продължаваме промяната " Благовест Белев пред публицисти в Народното събрание. Той разяснява предлагането на ГЕРБ 24 май да стане народен празник. " 24 май е един от дребното празници, по които има безспорен консенсус в обществото. Не е правилно 24 май да се употребява като разграничителна линия. ГЕРБ имаха опция в продължение на 12 години да създадат, каквито желаят промени ", съобщи още Белев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР