Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков,

...
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков,
Коментари Харесай

Парламентарна делегация, водена от Росен Желязков, ще бъде приета от папа Франциск на 24 май

Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде призната на визита от Негово Светейшество папа Франциск на 24 май 2023 година

В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание Цончо Ганев и Филиз Хюсменова, ръководителят на ПГ „ ГЕРБ-СДС “ Десислава Атанасова, съпредседателят на ПГ „ Продължаваме Промяната и Демократична България “ Атанас Атанасов, националният представител от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова и ръководителят на ПГ „ ИТН “ Тошко Йорданов. В нея са включени представители на президентството, на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.

На 23 май 2023 година българските парламентаристи ще поднесат цветя на паметника на Капитан Петко челник в Рим.

Българската публична делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще има визита при Негово Светейшество папа Франциск на 24 май 2023 година Преди това ръководителят на Народното събрание ще организира диалог на четири очи със Светия отец. По-късно Росен Желязков ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, членовете на делегацията ще участват на тържествена православна литургия и молебен пред мощите на Свети Кирил в базиликата „ Сан Клементе “.

След това ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с президента на Суверенния Малтийски медал Джон Дънлап. По-късно делегацията ще посети базиликата „ Санта Мария Маджоре “ и ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча, където славянските книги са получили публично самопризнание от Ватикана.

По време на визитата си в Рим депутатите ще се поклонят пред паметника на Иван Вазов.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще беседват с ръководителя на Камарата на депутатите на Италианската република Лоренцо Фонтана. Народните представители ще участват на приема в българското посолство в Рим във връзка 24 май и ще поднесат цветя на паметника на „ Св.св. Кирил и Методий “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР