Паркове и паркиране за начинаещи - така читател на Plovdiv24.bg

...
Паркове и паркиране за начинаещи - така читател на Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Изключително разумен призив към гражданите на Пловдив - кореняци, провинциалисти, чужденци и бежанци

Паркове и паркиране за начинаещи - по този начин четец на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. За какво по-точно става въпрос? "Здравейте, написа Ви един елементарен, съзнателен и мислещ за бъдещето на Пловдив и България жител. Напоследък тематиката за чистия въздух в Пловдив става все по-наболяла и настояща. 
Наличието на фини прахови частици във въздуха се дължат освен на увеличаващия се брой МПС-та и потреблението на твърдо гориво за отопление, а и на паркирането върху зелени площи, което води до разкаляне на почвената повърхнина, преместването й върху улиците и след изсъхването на тази пръст - до разпрашаване. После всички дишаме този прахуляк.
Живеейки в централна градска част, а точно сред улиците "Киев " и "Гогол ", виждам всеки ден упоменатата нагоре процедура. Като съществени проблеми ще изброя:

- неприятно положение на междублоковите пространства. Липсва съответно озеленяване и поддръжка;
- изхвърлянето на битови боклуци от живущите на нерегламентираните за това места;
- паркиране на МПС-та върху тревни площи и паркове.

Програмата за създаване на платени паркоместа в Пловдив очевидно е в застой и потребността от ред и правила в паркирането става все по-налeжаща. За жал местата за паркиране са лимитирани, само че това не значи, че всеки би трябвало да прави каквото си изиска. Не е обикновено парк в центъра на град Пловдив да наподобява по този начин, не е обикновено всеки да паркира, където му хареса, не е обикновено на семейство да има 3-4 МПС-та.

Искам да помоля кмета на регион "Централен ", Оперативна програма "Паркове и градини, Оперативна програма "Паркиране и репатриране " и всички други наранени институции да вземат ограничения и да реализират навременен надзор и дейности. Не на последно място желая да се обърна към жителите на Пловдив, без значение дали са 10-то потомство пловдивчани, хора от провинцията, чужденци или бежанци, с молба да пазят града и страната, в която живеят, да поставят старания за решаването на проблемите в обществото, да подават сигнали, да търсят правата си и да влагат предумисъл в дейностите си. Или с две думи - "Не прави на другите това, което не искаш да създадат на теб ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР