Parker Solar Probe ще проникне непосредствено в атмосферата на Слънцето,

...
Parker Solar Probe ще проникне непосредствено в атмосферата на Слънцето,
Коментари Харесай

НАСА праща сонда в короната на Слънцето

Parker Solar Probe ще проникне директно в атмосферата на Слънцето, наричана корона. Детайлните измервания в тази област са ключ към опознаването на природата на нашето Слънце, изясняват от НАСА, представени от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Според експертите излизащите от Слънцето частици се форсират точно в атмосферата и по този начин се популяризират в цялата Слънчева система.

"Слънчевият вятър, дружно с други изменящи се феномени, зараждащи в Слънцето и космоса, могат да окажат въздействие върху Земята. Всичко това се назовава галактическо време. То е причина за северното зарево, за проблеми със спътниците, пробиви в електроснабдяването и работата на системите за връзка ", допълват от НАСА.

Вижте по какъв начин наподобява сондата > > >

Изучаването на тези процеси е допустимо единствено с изпращане на уред в слънчевата корона. Температурата в Слънчевата корона доближава 1370 градуса по Целзий , до момента в който нормалната температура в открит космос е -270 градуса по Целзий.

Сондата ще премине на към 6,4 милиона километра от повърхността на Слънцето, което е 7 пъти по-близо от апарата Helios 2 през 1972 година Станцията ще се окаже по-близо до звездата ни и от планетата Меркурий.

Parker Solar Probe би трябвало да се приближи невиждано до звездата ни - на 6 милиона км, оповестява Live Science, представен от Българска телеграфна агенция.

За съпоставяне, Земята е на към 149 милиона км от Слънцето, а най-близката до нашата звезда планета - Меркурий се намира на 57.9 милиона километра от Слънцето.

Мисията е планувана за седем години. Очаква се сондата да се приближи до Слънцето 20 пъти на оптимално разстояние. За отбрана от високата температура, тя ще бъде обгърната със особено композитно покритие с дебелина 11,43 см.

Освен да изследва слънчевите стихии и по какъв начин се образуват те, задачата цели да разбере за какво атмосферата към Слънцето е по-гореща от повърхността му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР