Паркът за кафяви мечки в Белица поема временно грижата за

...
Паркът за кафяви мечки в Белица поема временно грижата за
Коментари Харесай

Малко мече бе спасено в парка в Белица

Паркът за кафяви мечки в Белица поема краткотрайно грижата за дребното мече, избавено с помощта на съдействието сред WWF България, чиновници на Регионална дирекция по горите – София и Държавно горско стопанство Ихтиман към Югозападното държавно дружество и „ Четири лапи “. Това оповестиха от природозащитната организация.

След сигнал от Никола Дойкин от дирекцията на Политическа партия „ Витоша “, „ Четири лапи “ е била осведомена за мече, което е намерено през почивните дни в двора на вила в Костенец. Първоначално то е изнесено от гражданин във вилата, само че по-късно влезнало в различен двор, където му разрешили да пие вода.

Въпреки напъните на горските чиновници да върнат мечето назад в гората, то продължава да се връща в селото. Благодарение на екипа на WWF, то е безвредно уловено и превозено в парка в Белица.

Водят се диалози за настаняване на мечето в профилирания център за рехабилитация на кафяви мечки „ Арктурос “ в Гърция, откъдето към този момент показаха подготвеност да се погрижат за него. Това е належащо, с цел да може то да укрепне и да придобие умения за оцеляване в дивата природа. До края на седмицата на мечето ще бъде изработен и обстоен медицински обзор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР