Парк-музей Владислав Варненчик“ представя изложбата Отрязъци от миналото. Из ежедневието

...
Парк-музей Владислав Варненчик“ представя изложбата Отрязъци от миналото. Из ежедневието
Коментари Харесай

Парк-музей „Владислав Варненчик“ представя изложба на тема Ежедневието през Османското владичество

Парк-музей „ Владислав Варненчик “ показва изложбата

„ Отрязъци от предишното. Из всекидневието на българина през османското господство “

На 13 май (петък) от 11:00 часа в Парк-музей „ Владислав Варненчик “ ще бъде открита изложбата „ Отрязъци от предишното. Из всекидневието на българина през османското господство “. Тя показва развиването и измененията в ежедневния живот на българите в интервала XV – XIX век.

В изложбата могат да се прегледат предмети от живота на елементарния човек, свидетелства за българите, търгували на територията на съвсем цялата Османска империя и оттатък нейните граници, както и артефакти, свързани с еничарския корпус и българите част от него.



Посетителите ще могат да видят елементи от османско въоръжение и снаряжение – броня, шлем, щит и разнообразни ятагани, както и европейски и османски монети, теглилка, пръстени и други Сред скъпите експонати се открояват акче на султан Мустафа I от неговото първо ръководство (1617 – 1618) и сребърна монета на полския крал Ян I Олбрахт (1492 – 1501).

Изложбата може да бъде прегледана до 4 август, а в Нощта на музеите – 14 май (събота), ще бъде отворена за посещаване гратис от 18.00 до 23:30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР