Парижки прокурори, специализиращи в здравни разследвания, са отворили дело за

...
Парижки прокурори, специализиращи в здравни разследвания, са отворили дело за
Коментари Харесай

Прокурори обвиниха „АстраЗенека” в непредумишлено убийство

Парижки прокурори, специализиращи в здравни следствия, са отворили дело за непредумишлено ликвидиране за три смъртни случая след имунизация с AstraZeneca, написа европейската редакция на Politico, съобщи организация " Фокус ".

Те поемат и комбинират три следствия от локални прокурори, почнали на районно равнище след тъжби от фамилиите на умрелите. Етиен Бойтин, юристът, който е подал жалбите до управляващите, сподели в сряда пред „ Франс прес “, че „ първо е отишъл при локалните прокурори поради бързината и да му бъдат направени аутопсии и по-късно е изискал от тях да предадат преписката в Париж “.

Един от случаите, свързани с следствието, касае студент по медицина, умрял в Нант, а различен касае обществен служащ от Тулуза. И двамата са умряли вследствие на кръвни съсиреци и са на възраст под 55 години, минималната възраст, избрана от Франция предишния месец за приемане на имунизацията Oxford/AstraZeneca.

Бойтин сподели, че е обработвал 15 случая на хора, които са умряли след приемане на ваксина във Франция. Не е открита директна връзка сред имунизациите и тези характерни смъртни случаи, макар че Европейската организация по медикаментите (EMA) удостовери на 7 април връзка сред имунизацията и редки случаи на нарушавания на кръвосъсирването. EMA акцентира, че изгодите от приемането на имунизацията надалеч надвишават рисковете и се усилват с възрастта и степента на зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР