Париж смята за важно да поддържа канали за диалог с

...
Париж смята за важно да поддържа канали за диалог с
Коментари Харесай

Франция против изолацията на Русия, иска диалог с Путин

Париж счита за значимо да поддържа канали за разговор с Москва и се опълчва на опитите за уединяване на Русия. Това съобщи френският външен министър Катрин Колона, представена от ТАСС.

Много е значимо да имаме канали за връзка с съветския президент Владимир Путин, акцентира тя пред радиостанция France Inter.

Според нея изолацията би била най-лошият политически вид.

Колона означи, че " напъните за поддържане на контакт направиха допустимо изпращането на мисия на Международната организация за атомна енергия в Запорожката атомна електроцентрала ".

Диалогът оказва помощ за реализиране на резултати, уверена е министърката.

" Ще пристигна време, когато спорът ще завърши. Може да продължи дълго, само че Русия постоянно ще бъде наш комшия ", посочи френският първи посланик.

Запитана дали гърмежът на Кримския мост на 8 октомври е резултат от украинска офанзива, Колона отхвърли " да прави спекулации " по въпроса, акцентирайки, че не е наясно с аргументите за случая.

Рано сутринта на 8 октомври камион с експлозиви се взриви при прекосяване през Кримския мост, като при детонацията починаха трима души и породи пожар в преминаващ в съседство товарен трен с цистерни с петролни артикули.

Впоследствие съветският президен Владимир Путин подписа декрет, с който прехвърли защитата на моста на Федералната работа за сигурност (ФСБ). Той осъди детонацията като терористична офанзива против сериозна гражданска инфраструктура и упрекна за нея украинските разследващи организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР