Париж очаква в следващите 24 до 48 часа да се

...
Париж очаква в следващите 24 до 48 часа да се
Коментари Харесай

Болниците във Франция вече са удавени“ от прилива на болни от коронавирус

 Париж чака в идващите 24 до 48 часа да се изчерпи потенциала на всички лечебни заведения за банкет на нови пациенти, болни от COVID-19. Това съобщи ръководителят на Френската федерация на лечебните заведения, съгласно която пикът не се очакваше да настъпи преди края на март.

Във френската столица и покрайнините сега са над една четвърт от 29 хиляди доказани случаи на настанени в лечебни заведения. Почти 1300 от тях са в интензивни отделения. Починалите в страната са съвсем 1700.

" Очевидно ще се нуждаем от помощ в Ил дьо Франс (районът към Париж) поради протичащото се на изток, което идва при нас “, съобщи през телевизия BFM Фредерик Валту.

Той има поради региона Гранд Ест, в който се появи първото френско огнище и където лечебните заведения към този момент са " удавени “ от прилива на заболели. Армията оказва помощ за прехвърлянето на някои от хората в сериозно положение към други градове.

" Ще достигнем лимита си в идващите 24 до 48 часа. Ще се нуждаем от демонстриране на същинска взаимност сред регионите, лечебните заведения и прехвърлянето на пациенти към интензивните отделения “, добави Валту. " Ако оставим лечебните заведения да се оправят сами, а всяка територия, отвоювана от епидемията, сама на себе си, значи ни следва злополука. “

Властите в столицата трескаво търсят кревати за интензивни грижи, кислородни апарати и медици, като се пробват да разпределят болните и из предградията, разказва " Ройтерс “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР