Париж днес се събуди различен. Емблематичната Триумфална арка вече е

...
Париж днес се събуди различен. Емблематичната Триумфална арка вече е
Коментари Харесай

Париж се събуди различен - Триумфалната арка вече е опакована

Париж през днешния ден се разсъни друг. Емблематичната Триумфална арка към този момент е покрита с драперии от синкаво сребрист плат, по този начин както я е нарисувал Кристо - международния актьор от български генезис. Това е самобитна кулминационна точка на работата на екипа, управителен от Владимир Явашев, който стартира работа през април.

25 000 квадратни метра от плата бяха спуснати на обособени панели от козирката на арката. В реализирането на арт плана вземат участие професионални катерачи, които помагаха за пакетирането на мемориала, висок цели 50 метра.

В идващите дни следва инсталирането и на 3000 метра алено въже, което ще обрамчва драперията. Произведението би трябвало да бъде приключено на 18 септември и ще бъде пред очите на посетителите за 16 дни. Желанието на Кристо, който напусна този свят предходната година, беше неговият екип да осъществя творбата му. Тя се реализира в партньорство с Центъра за националните монументи на Франция. Първите рисунки на Кристо за опакована Триумфална арка са от началото на 60-те години на предишния век. Сега, близо 60 години по-късно, творбата ще бъде реалност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР