Парични взаимоотношения между задържания за убийството и двете му жертви

...
Парични взаимоотношения между задържания за убийството и двете му жертви
Коментари Харесай

Двойното убийство в Лозен е извършено заради парични взаимоотношения

Парични взаимоотношения сред арестувания за убийството и двете му жертви са в основата на тежкото закононарушение, осъществено през вчерашния ден до Лозен .

Това сподели в неделя заран зам.-градския прокурор на София Христо Кръстев на брифинг в Съдебната палата.

В понеделник Софийска градска прокуратура ще изиска мярка за неотклонение " задържане под стража " на обвинения Чавдар Бояджиев на 34 година Към момента продължава следствието на тежкия престъпен случай.

В събота сутринта край софийското село Лозен беше открито тялото на 18-годишно момиче, което на предния ден е било оповестено за търсене. Край столичния квартал " Горубляне " беше намерено и тялото на 27-годишен мъж.

По-късно денем обвиненият за убийствата Бояджиев беше арестуван на Автомагистрала " Тракия " сред Айтос и Бургас.

На брифинга на прокуратурата в неделя прокурор Христо Кръстев сподели, че при осъществен оглед и претършуване в Бургас у обвинения са открити военен револвер с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Има рационални учредения да се счита, че Чавдар Бояджиев е направил двете убийства, споделят още от прокуратурата. По думите им обвиненият самичък е дал детайлности за това по какъв начин е направил двете убийства край Лозен.

Престъплението е осъществено с огнестрелно оръжие по изключително нечовечен и непосилен за жертвите метод, сподели зам.- основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев .

Досъдебното произвеждане е формирано на 4 август по необходимост за двойно ликвидиране, за което се планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без подмяна или затвор от 15 до 20 години.

На конференцията беше доказана информацията, че обвиненият за двойното ликвидиране Чавдар Бояджиев е прочут на полицията и прокуратурата, защото в досието му има други две каузи, по които е обвинен. Едното от тях е от предходната година и е за ликвидиране по несъобразителност на 22-годишна жена.

Тогава Бояджиев е бил арестуван за 72 часа, само че по-късно е освободен против подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза, а в следствието са открити пропуски.

През 2019 година Чавдар Бояджиев е притеглен под отговорност за съучастничество в закононарушение по хулигански подбуди в Несебър . Заедно с други лица е нанесъл лека телесна щета на български жител. По това следствие мъжът е освободен от наказателна отговорност и има единствено наложена санкция в размер на 1000 лева.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР