Пари за ремонт на пътя до до най-големия български пристанищен

...
Пари за ремонт на пътя до до най-големия български пристанищен
Коментари Харесай

Няма ги обещаните пари за ремонт на пътя до Пристанище Варна - Запад | Кметът на Девня се кани да затвори пътя

Пари за ремонт на пътя до до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад няма. Това разгласи кметът на Община Девня.

" Нищо от оповестеното не се случи. Не е пресилено да кажа, че тогавашният кабинет се подигра с нас ", сподели Шитов.

Той добави, че е изправен пред нелекото решение да разпореди възбрана на трафика по правата. Това на практика ще стане причина за отчасти блокиране на работата на основния за стопанската система на страната пристанищен терминал.

Припомняме, че предходният постоянен кабинет разгласи в края на месец юли, че са признати предложенията на Министерството на финансите и Министерството на районното развиване за целево финансиране на капиталови обекти на техническата и обществената инфраструктура.

В тях бяха заложени над 3,3 млн. лв. за ремонт на пътната права, свързваща Пристанищен терминал Варна - Запад с републиканската мрежа в региона на Девня.

Трасето с дължина към 2 км. е в рисково положение, а през него минава главният тежкотоварен трафик към най-големия пристанищен терминал в страната. От години локалната власт в Девня, която е притежател на инфраструктурата, пристанищното управление, народни представители и синдикални организации търсиха разновидности за обезпечаване на средства за цялостна рехабилитация.

Пристанищни синдикати организираха няколко митинга, пробвайки да привлекат вниманието на софийските властимащи.

Община Девня разполага с подготвен план и има подготвеност за издаване на позволение за градеж на правата VAR 1132, която от години попречва естественото приемане за обработка на тежкотоварни коли в държавния пристанищен терминал.

" Не ми остава друго. Ще се наложи да затворим пътя ", разгласи кметът на града Свилен Шитов.

В писмо до служебния кабинет, в което за следващ път се упорства за обезпечаване на средства за незабавна рехабилитация, пристанищни синдикати осведомят за протестна подготвеност и затваряне на Пристанищен терминал Варна - Запад.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР