Пари за основните приоритети на кабинета като безплатни детски градини,

...
Пари за основните приоритети на кабинета като безплатни детски градини,
Коментари Харесай

Василев за цената на тока: За мерки сме говорили само в коалицията, не сме обсъждали с КЕВР и НС

„ Пари за главните цели на кабинета като безвъзмездни детски градини, индексация на пенсии и майчински, има. “ В това увери в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. На въпрос на публицисти по тематиката той сподели изрично „ ДА “.

Във връзка с покачването на цената на тока и поръчката на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, че тя няма да бъде променяна, Василев съобщи: „ Това би трябвало да бъде разисквано с министъра на енергетиката, не зависи единствено от финанси, би трябвало да бъде разисквано и с КЕВР, които са самостоятелен регулатор, ще създадем всичко допустимо да няма смяна на цената на тока за битовите консуматори “.

Пред медиите той посочи, че тематиката е обсъждана сред съдружните сътрудници, само че не е обсъждана с КЕВР и Народното събрание.  На въпрос по какъв начин може да се случи това той съобщи:

„ Има няколко механизма – единият е този, който служебното държавно управление стартира да ползва а точно - отплата на мегават. Друг механизъм е Фондът за сигурност на енергийната система. “,  допълни Василев и сподели, че могат да се употребяват и други механизми, само че би трябвало да се видят наличностите.

На въпрос дали сега в хазната има пари той съобщи, че в края на ноември е имало 500 милиона на плюс. Вицепремиерът е спокоен, че имало задоволително пари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР