Пари за иновации и стартъпи има, каза началникът на кабинета

...
Пари за иновации и стартъпи има, каза началникът на кабинета
Коментари Харесай

Фондовата борса награди Министерството на иновациите и растежа за принос към развитието на пазара BEAM

Пари за нововъведения и стартъпи има, сподели началникът на кабинета на министъра Красимир Якимов при приемането на премията за принос на държавна институция към развиването на стартъпите

Министерството на нововъведенията и растежа получи премия за развиването на пазара BEAM по време на гала нощес в София. Гала събитието на Българската фондова борса бе част от второто издание на програмата beamUpLab за стимулиране на стартъпи. МИР получи премията за принос на държавна институция към насърчаването и развиването на перспективни български компании и повишение на опциите им за финансиране.

" Пари за стартъпи и нововъведения има. Ние сме вашето министерство – на бизнесмените, стартъпите, бизнеса. Тази премия е доказателство, че държавната администрация може да бъде място, на което се раждат изобретателни и новаторски хрумвания и което подтиква партньорството с бизнеса “, съобщи началникът на кабинета на министър Пулев – Красимир Якимов при приемането на премията. Тя му бе връчена от доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на Българската фондова борса.

Якимов добави, че екипът на Министерството прави целенасочени старания парите да доближават до бизнеса и започващите компании по най-ефективния, транспарантен и обществен метод. Той поздрави участниците в церемонията от името на министър Пулев, който по същото време бе част от формалната делегация в Рияд, ръководена от вицепремиера и министър на превоза Христо Алексиев. От Рияд Пулев заяви, че държавното управление договаря с фонд в Кралство Саудитска Арабия, ръководещ капитали за над 400 милиарда $.

Красимир Якимов акцентира още, че взаимната работа сред Министерството на нововъведенията и растежа, Българската фондова борса и Българската банка за развиване е почнала от първия ден на мандата на Служебния кабинет. Трите институции се сплотиха към основаването на нов капиталов инструмент сред тях и частни вложители, посредством който да се финансират дребни и междинни предприятия. Той ще финансира изцяло транспарантно набирания на капитал през Българската фондова борса, както дългово – чрез участия в облигационни излъчвания, издавани през нея, по този начин и дялово – в IPO-та и ще притегля спомагателни средства от институционални и самостоятелни вложители на Борсата. Предвижда се също той самият да реализира IPO след учредяването си.

Церемонията се състоя в четвъртък вечерта в Pirotska 5 Event Center в наличието на представители на стартъпи, капиталови фондове, Министерството на финансите, Фонда на фондовете, Българската банка за развиване, неправителствени организации от бранша и цялата екосистема.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР