Пари Сен Жермен преодоля тежко препятствие по пътя към шампионската

...
Пари Сен Жермен преодоля тежко препятствие по пътя към шампионската
Коментари Харесай

ПСЖ преглътна с мъка дижонската горчица

Пари Сен Жермен преодоля тежко затруднение по пътя към шампионската купа във Франция. Парижани се измъкнаха с голям шанс в гостуването на Дижон, което взеха с 2:1 в последните секунди.

Големият воин за мултимилионната селекция на милиардерския тим беше... десният бек Тома Мюние. Той наниза и двете попадения, второто от които в 92-та минута. Бенжамен Жано пък можеше да донесе скъпоценна точка за отбора от града на фамозната френска горчица, само че голът му не се оказа задоволителен.

От самото начало двата отбора се захапаха крепко, като домакините изобщо не преклониха глави пред именития си противник. Те се вкопчиха в гневна опозиция и не разрешиха толкоз доста рискове пред вратата си.

Най-чистата опция за ПСЖ беше едвам в последната минута на първата част, когато Дани Алвес от директен свободен удар щеше да счупи напречната греда. Но гол по този начин и не падна, а почивката пристигна при нулево тъждество.

Килиан Мбапе на два пъти, Маркиньос и Неймар по този начин и не съумяха да се разпишат до 70-та минута, а това стори най-сетне десният бек Тома Мюние. В 71-та минута Неймар стреля, вратарят мазета, а при добавката белгиецът беше прецизен за 1:0.

Това попадение сякаш трябваше да се окаже задоволително за трите точки за парижани, само че Дижон не се отхвърли. И в 87-та минута изравни посредством Бенжамен Жано, който означи необикновено попадение.

Във въпросната обстановка Преснел Кимпембе почисти една топка с тил към вратата, която попадна на крайници на играча на домакините и той от воле от над 25 метра стреля с съвършен прехвърлящ удар, не оставил никакви шансове на вратаря Алфонс Ареола - 1:1.

Милионерите от Париж се хвърлиха в търсене на победното попадение и имаха шанс да го отбележат в 92-та минута. Тогава Килиан Мбапе проби и откри във вратарското поле Тома Мюние, който стреля през краката на вратаря и топката мина със сантиметри голлинията - 2:1 за ПСЖ и наслада от извоюваните три точки.

С тях парижани към този момент се откъснаха на шест пред преследвача Монако - те имат 25, а "монегаските " са с 19 след грешката против Лион. Дижон пък е тъкмо над чертата на изпадащите с 6 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР