Пари Сен Жермен изглежда е преодолял трудния период, в който

...
Пари Сен Жермен изглежда е преодолял трудния период, в който
Коментари Харесай

Атомното трио на ПСЖ избухна срещу жалкия Лориен

Пари Сен Жермен наподобява е преодолял сложния интервал, в който се намираше в последно време, откакто записа изразителна победа с 5:1 в семейството си на Лориен от 30-ия кръг на Лига 1. Парижани включиха на скорост и разрушиха своя противник, а атомното трио Неймар (12 и 90), Килиан Мбапе (28 и 67) и Лионел Меси (73) означи попаденията за домакините на "Парк де Пренс ".

Домакините започнаха мощно и още в 12-ата минута Мбапе технично изведе Неймар самичък против вратаря, а бразилецът не сгреши за 1:0. В 28-ата минута Мбапе получи топката пред наказателното поле, финтира бранител и с мощен удар по земя в близкия ъгъл удвои преднината на своя отбор.

В началото на второто полувреме обаче домакините сами пробваха да си усложнят живота. Още в 48-ата минута те сгрешиха при изнасянето на топката и единствено шансът ги избави от попадение на Енцо Льо Фе, който стреля на сантиметри от гредата.

В 56-ата минута се стигна до ново недоразумение в защита, Ашраф Хакими върна неразетено към Маркиньос, който бе идпреварен от Мофи, който чукна топката около Донарума за 2:1.

Това обаче единствено стимулира парижани, които подвигнаха оборотите и пометоха своя противник в оставащите минути. Първо в 67-ата Мбапе съвсем копира първия си гол в мача. Той бе изведен пред наказателното поле, излъга противник и с удар по земя вкара в близкия ъгъл на вратата за 3:1.

След това в 73-ата минута Мбапе от аутлинията върна към Лионел Меси, който благодарение на напречната греда вкара за 4:1.

Крайното 5:1 оформи Неймар в 90-ата минута. Той получи извеждащ пас зад отбраната от Мбапе и невъзмутимо вкара втория си гол в мача.

Така ПСЖ направи следващата си крачка към купата, като води безапелационно в таблицата с 68 точки в актива си и преднина от 12 пред преследвача Марсилия. Лориен остава 16-и с 28 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР