Парещият ефект на листата на копривата се компенсира в пъти

...
Парещият ефект на листата на копривата се компенсира в пъти
Коментари Харесай

Коприва за здрава простата и здрави стави


Парещият резултат на листата на копривата се компенсира в пъти от потребните им въздействия за организма. В допълнение на тях още по-позитивно въздействие има и коренът на копривата . Така и подземаната, и надземната част на растението може да се употребяват като средство за допълващо лекуване на редица задравословни проблеми.

Листата на копривата са известни с противовъзпалителното си и болкоуспокояващо деяние при остеоартрит и обвързваните с него болки в ставите. При лекуване на артрит листа от коприва може да се употребяват, паралелно с нестероидни противовъзпалителни средства или даже като тяхна опция. Огромно тяхно преимущество е неналичието на каквито и да било странични резултати.

Проучванията демонстрират, че компреси с листа от коприва в зоната на възпалени и мъчителни стави или мускули оказва помощ за понижаване на болката. Същият резултат демонстрира и отварата от коприва, одобрявана през устата.

Има научни данни, доказващи противовъзпалителното деяние на листата от коприва и при лекуване на автоимунни болести като ревматоиден артрит .

Подземните елементи на копривата потвърдено облекчават деянията на разнообразни уринарни болести, в това число проблемите с простатата при мъжете. Проучванията сочат, че запарка от корен на коприва оказва помощ за нормализиране размерите на простатата и елиминиране на съпътстващите признаци като постоянно и мъчно уриниране, задържане на урина, болки и дискомфорт в дребния таз и други

Благоприятният резултат на корена от коприва при проблеми с простатата се изяснява със наличието на избрани химични съединения. Те връщат салдото на мъжките полови хормони .

Свързани публикации.. Коприва - при анемия и болести на простатата 0 Коприва – царицата на пролетта 0 Висок туморен маркер на простатата не значи рак 0

Счита се, че изместването на този баланс към доминиране на дихидротестостерона по отношение на тестостерона води до струпване на първия в клетките на простатата. Така се отключват възпалителни процеси, водещи до оток и отичане на жлезата и повишаване на размерите й. Намаляването равнищата на дихидротестостерона под въздействие на веществата в корена на копривата оказва помощ за бързо нормализиране размерите на простатата.

Научните изследвания демонстрират, че резултатът на корена от коприва при лекуване на доброкачествено уголемена простата е сравним с този на сао палмето – най-популярната билка, назначавана за лекуване на този типично мъжки проблем.

И листата и коренът на копривата работят диуретично и подтикват отделянето на урина. Затова се употребяват сполучливо за подкрепяне лекуването на уринарни инфекции (цистит, уретрит и др.), когато по-честото уриниране способства за изхвърляне на бактериите, колонизирали пикочните пътищa

и предизвикали възпалението.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР