Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за проблеми с паметта

...
Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за проблеми с паметта
Коментари Харесай

5 билки, с които се предпазваме от Алцхаймер


Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за проблеми с паметта и други необратими невродегенеративни нарушавания при възрастни хора. Изчислено е, че приблизително 1 на всеки 8 души над 65-годишна възраст е в риск от развиване на болестта. И до момента в който към момента няма създаден способ за дейно лекуване на Алцхаймер , профилактика може да бъде осъществявана сполучливо.

Има няколко билки , за които се смята, че може да забавят и даже да предотвратят невродегенеративните процеси в мозъка, в това число Алцхаймер.

Гинко билоба
Доказано ефикасна за стимулиране на периферното кръвообращение и оросяването на мозъка . Като съществена причина за развиване на Алцхаймер се показва натрупването на избран протеин в мозъка с образуване на така наречен амилоидни плаки , които унищожават обвивките на мозъчните неврони. Пълноценния приток на кръв към мозъка може да подкрепи изнасянето на този протеин и да забави отлагането му в огромни количества. Освен това гинко билобата е богата на биоглавоноиди, които са мощни антиоксиданти и обезвреждат свободните радикали, също увреждащи мозъчните структури.

Маточина
Биоактивни субстанции в състава й подтикват ензими, които подкрепят активността на невротрансмитера ацетилхолин, подсигуряващ мозъчната сигнализация. Това се показва като доста значимо изискване за предварителна защита на невродегенеративните нарушавания, присъщи за заболяването на Алцхаймер. Установено е, че в дълготраен проект маточината може дап омогне освен за поддържане, само че и за възстановяване на когнитивните функционалности, изключително при възрастни хора.

Женшен
Той има изявен невропротективен резултат, изразяващ се в намаляванен а оксидативния стрес в организма. Специализирани изследвания демонстрират, че редуцирането на свободните радикали забавя отмирането на нервни кафези, а с това и прогресията на заболяването на Алцхаймер.

Салвия
Тази билка се показва като мощно средство по едно и също време заподдържане на паметта и за

възстановяване на механизмите, по които се обработва информацията в мозъка.

Свързани публикации.. Профилактика против Алцхаймер – можем ли да приказваме за такава? 0 Билки за диабетици – потребни при диабет вид 2 0 Колко % от мозъка си употребяваме в действителност? 0

Котешки нокът
Тази билка е добре позната с противовирусните и имуностимулиращите си свойства. В допълнение към тях котешкият нокът има и вазодилатиращо деяние – оказва помощ за разпределяне стените на кръвоносните съдове и възстановяване притока на кръв към периферните зони на тялото, в това число към мозъка за поддържане интензивността на мозъчните неврони.

Позитивният резултат на 5-те билки за предварителна защита на невродегенеративните процеси може да се реализира посредством постоянна консумация на отвари или на екстракти от тях под формата на тинктури, таблетки и други Докато медицината не предложи сполучлив вид за дефинитивно лекуване на заболяването на Алцхаймер, профилактиката, в това число с билкови артикули, остава главно средство за отбрана от подлото заболяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР