Надпреварата в Мадрид ни предложи много емоции и изненадващи моменти.

...
Надпреварата в Мадрид ни предложи много емоции и изненадващи моменти.
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Рубльов изпревари Рууд и Циципас; Надал прелетя с над 200 позиции напред

Надпреварата в Мадрид ни предложи доста страсти и изненадващи моменти. Шампион при мъжете стана Андрей Рубльов, който до напълно скоро се намираше в един от най-трудните интервали в кариерата си, но в испанската столица той показва най-хубавия си тенис от много време насам, като точно той съумя да детронира спечелилия от последните две издания - Карлос Алкарас, с което ще прогресира с две позиции и от през днешния ден се намира под номер 6 в света.

Промени в топ 5 пък напълно липсват. Важно е да се спомене обаче, че в резултат на травмите на трима от представителите на този ешалон (Яник Синер, Карлос Алкарас и Даниил Медведев), водачът по брой седмици на първата позиция, Новак Джокович, ще си обезпечи още най-малко поне три седмици на върха на международната ранглистата.

В по-долната част на класирането не липсват забавни промени. Каспър Рууд и Стефанос Циципас ще изгубят по една позиция, като ще са затова 7-ми и 8-ми, а незабавно след тях се подреждат Хуберт Хуркач и Григор Димитров, които затварят първата десетка.

Феликс Оже-Алиасим несъмнено бе един от тенисистите, които бяха облагодетелствани от събитията в шампионата. Канадецът завоюва три следващи мача, в които съперникът му се отхвърляше заради травма, но не можем да не му отдадем заслуженото за физическата резистентност, която той показва. Така, с дебютния си Мастърс край, Оже-Алиасим ще направи своето завръщане в топ 20 в ранглистата.

Освен с изненадите и травмите на корта, тазгодишното издание на конкуренцията в Мадрид ще бъде запомнено и с наличието на Рафаел Надал, който направи своята последна поява на корта, като професионален тенисист в испанската столица. Матадора, който бе под номер 512 в ранглистата, съумя да се класира за 1/8 финалната фаза, а спечелването на три следващи мача на шампионат от такава категория ще му обезпечи съществено нанагорнище от над 200 позиции, като от през днешния ден той ще е 305-ти в света.

Освен третата Мастърс конкуренция на клей за годината, тази седмица се организираха два Чалънджър шампионата, в които огромна част от представителите на топ 100 взеха присъединяване, а точно в Екс-Ан-Прованс и Каляри. Шампион във френския град стана Алехандро Табийо, а в италианския - Мариано Навоне, като и двамата ще създадат своя дебют в топ 35, с 31-во място за Навоне и 32-ро за Табило.

Други топ 100 тенисисти, които ще могат да се похвалят в върхово класиране в международната класация са Александър Бублик (17), Фабиан Марожан (36), Факундо Диас Акоста (48), Лусиано Дардери (54), Флавио Коболи (57), Тиаго Сейбот Вилд (61), Якуб Меншик (65), Алекс Микелсън (69) и Франсиско Коменданта (91).

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР