Андрей Рубльов изобщо не беше в сметките за спечелването на

...
Андрей Рубльов изобщо не беше в сметките за спечелването на
Коментари Харесай

Шампионът Рубльов: Всеки ден бях почти мъртъв; не можех да се обуя и ядях бебешка храна

Андрей Рубльов въобще не беше в сметките за спечелването на купата от Мастърса в Мадрид, откакто беше изнемощял в първия си мач при последните си 4 турнирни участия и не беше взел нито сет пo време на въпросните позволени провали. Самият Рубльов към този момент беше признал за компликациите си от психически темперамент, които бяха подбудени от дисквалификацията му в Дубай, само че през тази седмица видяхме едно същинско негово тенис прераждане, което го отдведе до купата в испанската столица.

Оказва се обаче, че руснакът е трябвало да премине през нещо надалеч по-тежко от моментната с ментална неустановеност и е имал доста съществени проблеми в хода на цялата конкуренция. 2-кратният Мастърс притежател призна по какъв начин цялото му тяло е натъпкано с медикаменти и не скри безусловно нищо в своето изявление, което даде директно след триумфа си на Феликс Оже Алиасим, който очевидно не е бил по никакъв начин надалеч от това да доближи до купата с четвърто отричане на негов противник.

" Наистина нямам думи. Никога нямаше да предположите, че ще печеля купата, в случай че знаете през какво прекосих през последните 9 дни. Невероятно благополучен съм и би трябвало да отдам големи благодарности към лекарите, които направиха и невъзможното да бъда през днешния ден на корта. Истината е, че през главата ми минаха мисли да се откажа от шампионата, тъй като бях съвсем мъртъв през всеки един от последните дни и въобще не можех да дремя. Бих споделил, че съм най-горд със спечелването на тъкмо този трофей, съпоставяйки го с всички останали други, имайки поради всички сложни условия по пътя.

В началото на седмицата имах вирус и на следващия ден ще отидем до болничното заведение, с цел да проверим по какъв начин стоят нещата сега. Половината ми гърло е изцяло блокирано. В началото на седмицата изпитвах изгаряща болежка и въобще не можех да се храня. Наложи ми се да хапвам бебешка храна. Беше цялостна злополука. Впоследствие започнах да се усещам по-добре физически, само че гърлото ми ставаше все по-възпалено. Нищо не помагаше, тъй че докторите прибягваха до инжекции, които ми позволяваха да излизам на корта. Стигна се до такава степен, че получих инфектиране и на краката, което афектира костите и даже не можех да вляза в личните си обувки.

Това е в действителност една приказна седмица. Винаги съм извънредно отрицателен по отношение на себе си, само че този път се усещам доста горделив от достижението си. През последните нощи не минаваха никакви мисли през главата ми. Събуждах се от болката, само че в този момент няма значение. Може умерено да прекарам идната цяла седмица на болнично легло.

Мисля, че всичко това ми оказа помощ най-после, тъй като бях съсредоточен напълно върху тениса и трябваше да спестявам своята сила оптимално. Дори не можех да се окуража с едно " come on ", защото нямах глас. Усещах, че играя добре в първите си мачове от шампионата, единствено че след това вирусът се появи. Трябвше да заставам в хотелската си стая през съвсем цялото време и да си поръчвам храна от румсървиса. Беше напряко необикновено. Шест седмици нямах победа, а в този момент съм първенец. Колко доста може да промени една седмица в тениса " - заключи щастливият притежател на трофея в Мадрид.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР