Диабет тип 2, познат като инсулинонезависим диабет, е състояние при

...
Диабет тип 2, познат като инсулинонезависим диабет, е състояние при
Коментари Харесай

Билки за диабетици – полезни при диабет тип 2


Диабет вид 2, прочут като инсулинонезависим диабет, е положение при което се открива хронично висока кръвна захар, макар че панкреасът може да секретира задоволително инсулин. Причина за хипергликемията при диабет вид 2 е инсулиновата устойчивост на клетките – те губят чувствителността си към инсулина , а оттова и способността да усвояват глюкозата от кръвта.

Диабет вид 2 се преглежда като реверсивно положение, което може да се управлява, а равнищата на кръвната захар може да се държат в норма посредством промени в метода на живот и храненето. Много ефикасна спомагателна помощ носят и няколко билки, които подкрепят контрола върху кръвната захар .

Розмарин
Розмаринът съчетава интензивно глюкозопонижаващо деяние с положителен резултат върху тежестта. Проблемите с тежестта са измежду главните съпътстващи проблеми при диабетиците и розмаринът предлага двойна изгода. Клинични изследвания демонстрират, че в границите на 4 месеца постоянният банкет на дестилат от розмарин може да помогне за понижаване равнищата на кръвната захар с най-малко 20%.

Риган
Проучване, извършено в Мексико, демонстрира, че риганът сполучливо овладява покачвания оксидативен стрес в условия на висока кръвна захар, неутрализирайки свободните радикали. На по-късен стадий риганът оказва удобен резултат и върху кръвната захар, предпазвайки от увреждане значими органи като бъбреците, ретината на окото и други

Салвия
Според изследване, оповестено в авторитетното издание British Journal of Nutrition, на салвията може да се приписва метформиноподобно деяние за повишение чувствителността на телесните кафези към инсулина и стимулиране усвояването на глюкоза от тях. Освен за контролиране на кръвната захар, този резултат е доста потребен и за улеснение на отслабването. Салвията е измежду дребното билки, за които се смята, че независимо може да провокират хипогликемия с внезапен спад на кръвната захар. Затова с потреблението й би трябвало да се внимава и тя да е рационално дозирана.

Сминдух
Има научни данни, че семената на сминдуха също оказват помощ за понижаване равнищата на глюкоза в кръвта като забавят разграждането и усвояването на въглехидратите в чревния тракт. Така освобождението на глюкоза в кръвта се забавя и се понижава рискът от внезапни повишавания на концентрацията й.

Свързани публикации.. Хънибуш – билката, естествен аналог на инсулина 0 Билката стевия добавя лекуването на лаймска болест 0 4 билки за филтриране на кръвта 0

Женшен
Женшенът се употребява в обичайна китайска медицина от епохи като едно от най-мощните естествени средства за надзор на кръвната захар. Като водещ от всички видове женшен в това отношение се показва индийският женшен, прочут като ашваганда.

Билките оферират безвредно и дейно решение за допълнение лекуването на диабет вид 2. Ефектът от тях настава по-бавно, в сравнение с при банкет на лекарствени средства , само че изследванията демонстрират, че в множеството случаи може да е изцяло задоволителен за сполучливо преодоляване и закъснение прогресията на подлото хронично заболяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР