Паравоенните Сили за бърза подкрепа в Судан обявиха готовност да

...
Паравоенните Сили за бърза подкрепа в Судан обявиха готовност да
Коментари Харесай

Паравоенните сили в Судан обявиха готовност да отворят частично летищата за евакуиращи се

Паравоенните Сили за бърза поддръжка в Судан оповестиха подготвеност да отворят отчасти всички летища в страната за самолети. В изказването им се споделя, че задачата е да могат другите страни да изтеглят жителите си. Неясно остава обаче доколко силите управляват въздушните портове.

Американският миистър на защитата Лойд Остин съобщи, че военните приготвят благоприятни условия за извеждане на чиновниците в американското посолство в африканската страна. По думите на Остин Вашингтон към този момент е разположил военни в региона, само че администрацията към момента преценя дали работешите в задачата да бъдат изтеглени.

В Лондон военното министерство заяви, че прави обмисляне и се координира с интернационалните си сътрудници за поддръжка на дипломатите на страната и оказване на консулска помощ на английски жители. Телевизия Скай нюз заяви, че бойците в английска база в чужбина са сложени в нараснала подготвеност, при положение, че се наложи изтегляне на хора.

Различни страни, като Швейцария да вземем за пример, търсят метод за евакуиране на своите жители от Судан. От Организация на обединените нации също се пробват да трансферират чиновниците си в по-сигурни зони.

Вчера армията разгласи тридневно помирение във връзка Рамазан Байрам. Такова беше заявено и от другата страна, само че в столицата Хартум продължиха спорадичните конфликти. Военните упрекнаха съперниците си от Силите за бърза поддръжка, че са нарушили прекъсването на огъня като са бомбардирали летището и президентския замък.

Информацията е на БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР