Парализата на Ла Лига поставя много въпросителни за развитието на

...
Парализата на Ла Лига поставя много въпросителни за развитието на
Коментари Харесай

Как ще бъде определен шампионът в Ла Лига - различните сценарии

Парализата на Ла Лига слага доста въпросителни за развиването на сезона и за оформянето на крайното класиране. В испанските медии се появиха разнообразни сюжети за развръзка, ако Испания остане без футбол за повече от две седмици и няма по какъв начин мачовете да се изиграят до месец юни. Ето някои от разновидностите: 1. Най-абсурдният сюжет естествено наподобява шампионата да завърши в този момент - 11 кръга преди края. В подобен случай Барселона ще стане първенец поради задатъка си пред Реал Мадрид. Такова решение обаче звучи скандално. От икономическа позиция също не е по никакъв начин преференциално. Ла Лига и испанските клубове ще изгубят към 700 милиона евро от телевизионни права и билети за мачове. От тези 700 милиона - към 550 млн. са от тв права, което слагат феновете пред тв приемника във водеща позиция.
2. Няма първенец - шампионата се анулира и се дефинират само тимовете, които ще играят в Европа и изпадащите чрез настоящото класиране. Няма да има изпадащи и нови тимове от Сегунда. Има вид и да няма изпадащи, а да влязат два тима от Сегунда и през новия сезон да има 22 тима.

3. Система от плейофи в дребен брой мачове. Тогава тимовете ще изиграят единствено избран брой срещи. Вариантите са челниците да играят между тях и опашкарите между тях. Отново го има детайлът на липса на правдивост поради другата тежест на оставащите срещи за всеки един тим.

4. През лятото да се доиграва. По всичко наподобява, че Европейското състезание ще бъде отсрочено за идващото лято. Това ще отвори прозорец в програмата през горещите месеци. Това обаче би основало нов проблем в най-горещите елементи на Испания. Безумно наподобява да се играят мачове през лятото в град като Севиля да вземем за пример, където много постоянно термометърът стига до 45 градуса по Целзий.

5. Доста е евентуално УЕФА да сътвори избавителен проект за шампионатите в другите страни. Реалистична наподобява опцията актуалните сезони да бъдат доиграни вместо начало на идващия сезон - това ще рече от края на август. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР