Паралелно на преговорите за съставяне на правителство трябва да започне

...
Паралелно на преговорите за съставяне на правителство трябва да започне
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Служебното правителство вече се държи като редовно и в това виждаме опасност

" Паралелно на договарянията за сформиране на държавно управление би трябвало да стартира подготовка за приемането на Бюджет 2023 и подготовка за приемане на 22 законопроекта, свързани с Плана за възобновяване. Това съобщи пред Мартин Димитров, определен за народен представител от " Демократична България " в 48-ото Народно заседание.

" Ще желаяме сформиране на комисиите по бюджет и правната незабавно след съставянето на Народното събрание. За да върви законодателната работа незабавно, а да не се чака да забележим какво ще стане с първия мандат. Ще желаяме служебният министър на финансите да пристигна в Народно събрание и да се организира диалог по бъдещия бюджет. До края на октомври би трябвало да бъде импортиран първият вид, този на държавното управление, на Бюджет 2023 и Народното събрание за стартира да работи по него ", посочи депутатът.

По думите му служебното държавно управление на президента Румен Радев е направило смени на хора на експертни позиции, " все едно ще ръководи години напред " и изрече противоречие с думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че партиите не демонстрират предпочитание да сформират постоянно държавно управление, което да ръководи страната.

Депутатът изрече безпокойството на Демократична България от това, че служебното държавно управление е почнало да се държи като постоянно и да прави големи промени на доста места в страната.

" В това ние виждаме огромна заплаха ", акцентира Мартин Димитров и се аргументира: 

" Служебният кабинет е поискало удължение на концесията на пристанището (на " Лукойл " - б.р.) в Росенец, което попада под глобите на Европейски Съюз. Подобни решения не могат да вземат без публичен спор. Можеше да се изчака ", безапелационен е той.

" Интригата с така наречен " българска диря " във взривяването на Кримския мост демонстрира, че България е цел на хибридните офанзиви на Москва ", разяснява още Димитров и акцентира, че експанзията на Русия може да бъде възпряна с предоставяне на оръжие на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР