Парафиновият восък, класифициран като химически консервант E901, прави плодове, зеленчуци

...
Парафиновият восък, класифициран като химически консервант E901, прави плодове, зеленчуци
Коментари Харесай

Хранителен восък - безвреден ли е и къде се добавя

Парафиновият восък, систематизиран като химически консервант E901, прави плодове, зеленчуци и бонбони блестящи и забавя загубата на влага и развалянето. Той е бял, без аромат или усет.

Той не е същински восък, получава се от дестилиран нефт, който по-късно се пречиства. Може също по този начин да се синтезира посредством преобразяване на въглеродния оксид и водорода в парафинови въглеводороди, след което да се хидрогенират и вероятно да се пречистят посредством деен въглен.

Хранителният парафин е друг от този, употребен за свещи. Предлага се в твърди блокове и бутилирана течност. Добавянето на парафинов восък към разтопен шоколад му придава бляскав тип, когато се втвърдява. Също по този начин оказва помощ на шоколада да остане корав при стайна температура.

Парафинът се появява като добавка в някои марки бонбони, с цел да не се топи в ръка, и като съществена съставна част в шоколадовите покрития като тези, които се намират на сладолед или шоколадови бисквитки.

Парафинът е запалителен, по тази причина, в случай че го употребявате вкъщи, деликатно го загрейте в двоен съд или в микровълнова печка единствено досега, когато стартира да се топи.

Парафиновият восък, пръскан върху плодове и зеленчуци, прибавя искра, с цел да ги направи по-привлекателни, и оказва помощ за удължение на периода на предпазване посредством задържане на влагата. Някои плодове, като да вземем за пример ябълките, създават натурален восък, който елементарно може да се измие с вода и да бъде отстранен.

Допълнителният синтетичен восък от време на време усилва естественото покритие и може да бъде по-трудно да се в профил. Обикновено късото накисване в оцет или вода с лимонен сок улеснява изтриването на восъка.

В Англия през Втората международна война течен парафин се е употребявал като лой за готвене. Често е съставна част и в дъвките. Все отново би трябвало да се внимава с прекомерната му приложимост, тъй като има слабителен резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР