Папата предупреди за опасност от спирала на смъртта в Близкия

...
Папата предупреди за опасност от спирала на смъртта в Близкия
Коментари Харесай

Папа Франциск : Има опасност от "спирала на смъртта" в Близкия Изток

Папата предизвести за заплаха от " серпантина на гибелта " в Близкия Изток

Папа Франциск съобщи по време на днешната си проповед, че загубата на почтени животи по време на насилието сред Израел и палестинците е " ужасна и неприемлива " и предизвести, че последният спор може да се утежни още повече.

" През тези дни яростните въоръжени конфликти сред линията Газа и Израел взеха връх и рискуват да се трансфорат в серпантина на гибел и опустошения, " сподели папата след неделната молитва.

Много хора са ранени и доста почтени са починали. Сред тях има и деца, а това е извънредно и недопустимо, сподели 84-годишният понтиф. " Питам се до каква степен ще доведат омразата и отмъщението? Наистина ли мислим, че ще изградим мир, като унищожим другия? ", сподели още той.

Коментарите на папа Франциск, отправени към събралите се на площад " Свети Петър " във Ватикана, последваха специфичната литургия за Мианмар тази заран.

По време на литургията той повтори апелите за преустановяване на кръвопролитията в страната и прикани хората да не губят вяра.

Папа Франциск, който постоянно разяснява настоящи събития в неделните си обръщения, прикани също и за успокоение в Близкия Изток.

" Апелирам за успокоение към тези, които носят отговорност, да спрат шума на оръжията и да вървят по пътищата на мира благодарение на интернационалната общественост, " сподели той, представен от БГНЕС.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР