Папа Франциск се отправя на историческа визита в Обединените арабски

...
Папа Франциск се отправя на историческа визита в Обединените арабски
Коментари Харесай

Папата пристига на историческа визита в ОАЕ

Папа Франциск се насочва на историческа аудиенция в Обединените арабски емирства – първата на водач на Римо-Католическата черква на Арабския полуостров, оповестява BBC. Светият отец се отзова на поканата на коронования принц на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахиан да взе участие в междурелигиозна конференция.
Във вторник папата ще изнесе тържествена меса, която се очкава да бъде посетена от 120 000 души. Посещението на Франциск в арабската страна ще бъде следено от близко поради военния спор в Йемен. Папата неведнъж е осъждал кръвопролитната война, в която е забъркана и ОАЕ, която е част от водената от Саудитска Арабия коалиция.
Миналата година Светият отец насочи зов към интернационалната общественост да „ постави старания да спре утежняването на филантропичната обстановка “ в Йемен. В ОАЕ живеят към 1 милион католици – главно от Филипините и Индия. Франциск неведнъж е посочвал Абу Даби като образец за религиозна приемливост, „ земя, която е образец за общуване, приятелство и място, където се срещат разнообразни цивилизации и култури “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР