Папа Франциск призова за глобален размисъл за потенциалните опасности от

...
Папа Франциск призова за глобален размисъл за потенциалните опасности от
Коментари Харесай

И папата размаха пръст: Изкуственият интелект крие много потенциални опасности

Папа Франциск прикани за световен размисъл за евентуалните рискове от изкуствения разсъдък, отбелязвайки „ разрушителните благоприятни условия и спорни резултати “ на новата технология, съобщи Ройтерс.

Светият отец, който е на 86 години и е казвал, че не умее да употребява компютър, насочи предизвестието в обръщение във връзка идващия Световен ден на мира на Католическата черква.

От Ватикана съблюдаваха традицията да разгласяват посланието надалеч преди деня, който се пада на Нова година.

Папата „ напомня нуждата да бъдем бдителни и да работим по този начин, че в производството и потреблението на такива устройства да не се вкоренява логиката на насилието и дискриминирането в ущърб на най-уязвимите и отхвърлените “, се споделя в изказването.

„ Спешната нужда да се ориентира концепцията и потреблението на изкуствения разсъдък по виновен метод, тъй че той да бъде в работа на човечеството и отбраната на нашия общ дом, изисква етичният размисъл да се разпростре и върху сферата на образованието и правото “, написа още в текста.

През 2015 година Франциск призна, че е „ доста скаран “ с технологиите, само че също по този начин назова интернет, обществените мрежи и текстовите известия „ Божи подарък “, при изискване че се употребяват рационално, отбелязва Българска телеграфна агенция.

През 2020 година Католическата черква сплоти напъните си с софтуерните колоси „ Майкрософт “ (Microsoft) и „ Ай Би Ем “ (IBM), с цел да насъри етичното развиване на изкуствения разсъдък и да призове за контролиране на инвазивни технологии като лицево различаване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР