Папа Франциск призова Русия да отмени решението си и да

...
Папа Франциск призова Русия да отмени решението си и да
Коментари Харесай

Папата моли Путин да се върне към зърнената сделка

Папа Франциск прикани Русия да анулира решението си и да се върне към черноморската зърнена договорка, която разрешава на Украйна да изнася зърно от своите морски пристанища макар продължаващата война. Това съобщи Ройтерс.

Апелирам към моите братя, управляващите на Руската федерация, зърнената договорка да бъде обновена и зърното да може бъде превозено безвредно, уточни главата на католическата черква.

Цените на пшеницата в международен мащаб се покачиха, откакто Русия на 17 юли напусна съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли 2022 година

Обръщайки се към тълпите на площад " Св. Петър ", папата прикани вярващите да продължат да се молят " за мъченическа Украйна, където войната унищожава всичко, даже зърното. По думите му викът на милиони братя и сестри, които страдат от апетит, се издига до небето.

Русия се отдръпна от зърнената договорка, откакто съобщи, че нейните претенции за облекчение на глобите върху личния й експорт на зърно и торове не са били изпълнени. Москва акцентира и, че в бедните страни не е достигнало задоволително зърно.

Владимир Путин предложи да достави на Африка зърно, част от което гратис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР