Папа Франциск призова днес за конкретни стъпки за край на

...
Папа Франциск призова днес за конкретни стъпки за край на
Коментари Харесай

Папа Франциск предупреди за опасност от ядрена катастрофа в Запорожката АЕЦ

Папа Франциск прикани през днешния ден за съответни стъпки за завършек на войната в Украйна и за отбягване на заплахата от нуклеарна злополука в Запорожката АЕЦ , съобщи Ройтерс.

Вчера Международната организация за атомна сила (МААЕ), че неин екип инспектори ще посети окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала след няколко дни, в случай че договарянията за достъп приключат сполучливо.

Русия и Украйна неведнъж се упрекнаха взаимно в обстрел на Запорожката АЕЦ. Най-голямата атомна централа в Европа попадна под съветски надзор малко след началото на нашествието на 24 февруари. Организация на обединените нации прикани зоната да бъде демилитаризирана, отбелязва Ройтерс.

" Надявам се, че ще бъдат направени съответни стъпки, с цел да се постави завършек на войната и да се п редотврати заплахата от нуклеарна злополука в Запорожката " АЕЦ, съобщи папата на обичайна си седмична обща визита в сряда. 

Тази седмица тя съответства в деня, когато Украйна отбелязва 31-ата годишнина от своята самостоятелност от Съветския съюз и се навършват шест месеца от началото на съветската инвазия в страната.

Главата на Римокатолическата черква осъди войните като ги назова " безумство " и загатна гибелта на Даря Дугина, щерка на известния съветски ултранационалист Александър Дугин, която почина в колата си при бомбена детонация край Москва в събота. " Невинните заплащат поради войната, почтените " , сподели той.

Москва упрекна за убийството украински сътрудници - изказване, което Киев отхвърли.
Папа Франциск сподели още, че търговците на оръжие , които печелят от войната, са " нарушители, които убиват човечеството ". 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР