Папа Франциск призова днес израелските и палестинските власти да положат

...
Папа Франциск призова днес израелските и палестинските власти да положат
Коментари Харесай

Папа Франциск: Атентатите в Йерусалим са безчовечни, насилието убива бъдещето

Папа Франциск прикани през днешния ден израелските и палестинските управляващи да положат повече старания в търсенето на разговор след смъртоносните атентати в Йерусалим и конфликти на окупирания Западен бряг неотдавна, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Пред десетките хиляди хора, събрали се на римския площад " Свети Петър " за неделната благословия, Светият отец съобщи, че насилието е " убива бъдещето " и на двете страни.

Две бомби избухнаха на автобусни спирки в покрайнините на Йерусалим в сряда. При офанзивата, за която се допуска, че е дело на палестински екстремисти, почина 16-годишно момче, а още минимум 14 души бяха ранени. Вчера един от ранените, 50-годишен мъж, умря от раните си.

Преди това, във вторник късно вечерта, израелските сили гръмнаха 16-годишно палестинско момче при конфликти в град Наблус, в окупирания от Израел Западен бряг.

Папата загатна и двата случая, определяйки атентатите в Йерусалим като " безчовечни ", и изрази паника от увеличението на насилието в последните няколко месеца.

" Насилието убива бъдещето, като лишава живота на най-младите и понижава очакванията за мир. Да се помолим за тези младежи, които починаха, и за техните фамилии, изключително за майките им ", прикани Франциск.

" Надявам се израелските и палестинските управляващи да вземат по-присърце търсенето на разговор, изграждайки взаимно доверие, без каквото в никакъв случай няма да има решение за мир в Светите земи ", сподели още папата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР