Папа Франциск приветства днес новия посланик на Русия във Ватикана

...
Папа Франциск приветства днес новия посланик на Русия във Ватикана
Коментари Харесай

Папа Франциск прие нов руски пратеник и обеща да продължи мирната мисия

Папа Франциск приветства през днешния ден новия дипломат на Русия във Ватикана Иван Солтановски , оповестява " Ройтерс ". Пратеникът удостовери, че папата му е известил, че е решен да продължи със своите мирни и филантропични начинания за Украйна .

Солтановски изясни още, че папа Франциск също му е споделил, че желае още една среща с, главата на Руската православна черква.  68-годишният посланик Солтановски връчи акредитивните си писма на папата във Ватикана, като по този начин наследи предходният подобен - Александър Авдеев.

Първата среща на папата с патриарх Кирил е станала в Куба през 2016 година Тя е първата сред папа и съветски православен патриарх, откогато Голямата схизма от 1054 година раздели християнството на източни и западни клонове.

Два други опита за образуване на втора среща предходната година (единият в Ерусалим, а другият в Казахстан) се провалиха заради дипломатически компликации, свързани с войната в Украйна.
 Руският патриарх подготвен да служи дружно с папа Франциск на идеята за мир
Руският патриарх подготвен да служи дружно с папа Франциск на идеята за мир

Патриарх Кирил се срещна с папския делегат в Москва

" Папа Франциск изрази своя интерес към продължение на мирната задача ", разгласи Солтановски пред организация РИА Новости. Става въпрос за напъните на специфичния делегат на папата, италианския кардинал Матео Зупи. Той е посетил Киев, Москва, Вашингтон и Пекин и се чака да се върне в Русия в близко бъдеще.

Руският външен министър Сергей Лавров е декларирал, че е подготвен да се срещне със Зупи.

След като Украйна разгласи, че не е отворена за ходатайство на Ватикана, в случай че Москва не извърши всички претенции на Киев , в това число цялостно евакуиране на силите си, задачата на Зупи се концентрира върху приемането на поддръжка за филантропични старания.

 Папският делегат за мир отива на посещаване в Москва
Папският делегат за мир отива на посещаване в Москва

Целта на самодейността е да се откри метод за реализиране на обективен мир в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР