Папа Франциск пристига на визита у нас днес и ще

...
Папа Франциск пристига на визита у нас днес и ще
Коментари Харесай

Папа Франциск пристига у нас, ето къде можем да го видим на живо

Папа Франциск идва на аудиенция у нас през днешния ден и ще остане в страната до 7 май. 
 Как се трансформира придвижването в София(карти)
Апостолическото му пътешестване в България ще мине под мотото – „ Мир на земята " - по заглавието на енцикликата, написана през 1963 година от папа Йоан XXIII или така наречен Български папа - Анджело Ронкали, който прекарва съвсем 10 години в София като апостолически легат и открива връзки на почитание и любов с българския народ, които не престават и до през днешния ден.

У нас главата на Римокатолическата черква ще посети София и Раковски.

В София

При идването си папа Франциск ще бъде посрещнат на държавния ВИП терминал на Летище София от премиера Бойко Борисов. Двамата ще беседват на четири очи на летището. 

След това папата ще се насочи към Президентството за среща с президента Румен Радев. Срещата сред двамата ще стартира в 11 часа.

В 11.30 часа е планувана среща с дипломатическия корпус гражданското общество и държавните управляващи на пл. " Атанас Буров ", като президентът и папата ще произнесат речи. В 12 часа папата ще посети патриарх Неофит и Св. Синод. 

По време на апостолическото си пътешестване у нас папа Франциск ще посети бежанския лагер във " Враждебна ", а на 6 май ще посети Раковски, където ще се срещне с представители на католическата общественост у нас. 

Гражданите ще могат да видят онлайн папата по време на три съществени събития от програмата на папа Франциск. 

В София

В 13 часа на 5 май жителите и гостите на столицата ще могат да участват на неделната молитва „ Царица небесна ", която Светият отец ще произнесе на площад „ Свети Александър Невски ". 

В 16.45 часа пък папата ще отслужи света литургия на площад " Княз Александър Първи ". 

В 18,15 ч на пл. „ Независимост " жителите и гостите на столицата ще могат да участват на събитието за мир с присъединяване на представители на разнообразни вероизповедания в България.

Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитията.

В Раковски

Жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причестяване, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „ Пресвето сърце Исусово " в 11,15 ч. на 6 май 2019 година За задачата пред храма са избрани зони за жители, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Всички искащи да участват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след инспекция на построените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани гости във очевидно нетрезво положение, както и такива, които носят обемисти багажи и неразрешени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от визитата на папа Франциск е допустимо да възникне краткотрайно усложнение в придвижването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР