Папа Франциск поздрави представители на различни вероизповедания, след като се

...
Папа Франциск поздрави представители на различни вероизповедания, след като се
Коментари Харесай

Франциск поздрави представители от всички вероизповедания

Папа Франциск поздрави представители на разнообразни вероизповедания, откакто се помоли пред иконата на Света Богородица от Несебър пред храма " Александър Невски ". 

Той стартира своето обичайно неделно обръщение, което този път е от София, със силата на вярата. " Когато си изтощен от горест и кавги, до теб е възкръсналият Иисус, който ти дава ръка да започнеш изначало ", сподели Светият отец. Той уточни, че вярата във Възкресението се поддържа от 2000 година от пастири, които са отдали живота си на служението и не желаят нищо за себе си. " Такъв е и моят предходник папа Йоан XXIII, който вие наричате Българския папа ", уточни Франциск. Той сподели още, че Анджело Ронкали, който  е живял в България до 1934 година, се е научил да цени българската черква и да поддържа положителни връзки с другите вероизповедания. " Да му благодарим за вдъхновяващата вътрешен глас ", добави папата. 

Затова в името на икоменическия път ще поздравя и другите вероизповедания, сподели още Франциск. Той уточни, че културата на разговора би трябвало да стане общият ни път, а съдействието - държание. 

" В храма " Св. Александър Невски " се помолих в загатна на светите братя Кирил и Методий, които са евангелизатори на славяните. Прегърнах моя брат патриарх Неофит. Да се помолим на Светата Дева, която подари импулса земята да бъде място на срещи. Ще се помоля пред иконата на Св. Богородица от Несебър, която  папа Йоан XXIII е носел постоянно със себе си ", сподели още папа Франциск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР