Папа Франциск отмени днес сутрешните си аудиенции заради лек грип,

...
Папа Франциск отмени днес сутрешните си аудиенции заради лек грип,
Коментари Харесай

Заради лек грип: Папа Франциск отмени сутрешните си аудиенции

Папа Франциск анулира през днешния ден утринните си аудиенции поради лек грип, заяви в малко изказване Ватиканът, представен от Ройтерс и Франс прес.

В съботите 86-годишният Франциск нормално има срещи с висши чиновници на Ватикана, както и частни аудиенции.

Съобщението за отменянето на днешните му задължения бе направено седмица преди планувано пътешестване на Светия отец до Дубай за присъединяване в конференцията на Организация на обединените нации за климата (COP28).

Папа Франциск, който дефинира опазването на околната среда като един от стълбовете на ръководството си, се чака да произнесе тирада на конференцията в Дубай на 2 декември. Предполага се, че в нея той ще осъди бездействието на страните замърсителки и ще ги призове да понижат фрапантно излъчванията си на  газове с парников резултат.

В последните месеци здравето на папа Франциск стана по-крехко и той се принуди да употребява инвалидна количка, което подхрани спекулации, че сходно на предшественика си Бенедикт Шестнадесети може да се отдръпна.

След като през 2021 година претърпя интервенция на дебелото черво , тази година духовният лидер на 1,3 милиарда католици беше в болница още два пъти, в единия случай - за коремна интервенция, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР