Папа Франциск обяви разпространението на фалшиви новини и дезинформация, свързана

...
Папа Франциск обяви разпространението на фалшиви новини и дезинформация, свързана
Коментари Харесай

Папа Франциск: Фалшивите новини за COVID са нарушение на човешките права

Папа Франциск разгласи разпространяването на подправени вести и дезинформация, обвързвана с COVID-19 и имунизациите, в това число от католически медии за нарушаване на правата на индивида. Това е вторият път за по-малко от месец, в който 85-годишният папа се изрича по тематиката, написа „ Ройтерс “.

Главата на Римокатолическата черква направи този коментар в свое послание до членове на платформата Catholic Fact Checking, консорциум от католически медии, в чийто уеб страница се показва, че целят да „ обясняват подправени вести и подвеждаща информация “, обвързвана с имунизациите против COVID-19.

„ Да бъдеш вярно осведомен, да ти се оказва помощ да схванеш обстановки въз основа на научни данни, а не на подправени вести е човешко право “, разясни папа Франциск. Той осъди „ инфодемията “, която съгласно него съставлява деформиране на действителността, учредено на боязън, фалшифицирани или измислени вести и „ сякаш научна информация “.

Вярващите във подправени вести не би трябвало да бъдат поставяни в „ гета “, а би трябвало да се вършат опити да надделее научната истина. „ Фалшивите вести би трябвало да бъдат опровергани, само че обособените хора постоянно би трябвало да бъдат уважавани, защото те постоянно имат вяра в това без цялостно схващане или отговорност “, разясни папата.

Преди три седмици Франциск осъди като „ неоснователна “ идеологическа информация по отношение на имунизациите, поддържа националните имунизационни акции и назова опазването на здравето морално обвързване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР