Папа Франциск може да посети Румъния и България в началото

...
Папа Франциск може да посети Румъния и България в началото
Коментари Харесай

Папата идва в България през май догодина?

Папа Франциск може да посети Румъния и България при започване на месец май през идната 2019 година, заяви испанският вестник " Периодика дигитал ".

От Апостолическата нунциатура в България обявиха за Дир.бг, че нямат информация за посещаване на папата у нас.

През месец май т.г., при визитата си във Ватикана, министър председателят Бойко Борисов връчи на главата на Римокатолическата черква публична покана за посещаване в България и бе обявено, че тя е призната с уверението това да стане в най-близко време.

Оттогава България се приготвя за визитата на Светия отец.

" В България от епохи обичайно съжителстват разнообразни култури, цивилизации и вероизповедания. Като страна от Балканите и в това време член на Европейското семейство, ние работим неуморно - по време на председателството на Съвета на Европейския съюз и след него - за интеграцията на страните и народите от Западните Балкани в Европейската общественост, за кротичък разговор и съгласие сред всички религии и етноси в тази част на Европа ", се показва в поканата до папа Франциск.

Той ще бъде вторият папа, който ще посети България след папа Йоан Павел II, който беше в страната през май 2002 година Той дойде по покана на Католическата черква в България и на българската страна и бе първо по рода си за страната. Апостолическото поклонничество на папа Йоан Павел бе в границите на 96-то посещаване на главата на Римокатолическата черква отвън Италия и мина под мотото: " Ще ходя в Твоята светлина! ".

В Букурещ папа Франциск може да посети Патриаршеската катедрала и да отслужи меса в парка " Извор " до постройката на Народното събрание, прецизират румънски медии. Римокатолическата архиепископия в Букурещ съобщи, че информацията не е публично доказана от Ватикана, само че че има " огромни шансове " визитата да се организира през посочения интервал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР