Папа Франциск изрази твърдото си негативно мнение относно сурогатното майчинство.

...
Папа Франциск изрази твърдото си негативно мнение относно сурогатното майчинство.
Коментари Харесай

„Презрително е, да се забрани“: Папа Франциск против сурогатното майчинство

Папа Франциск изрази твърдото си отрицателно мнение по отношение на сурогатното майчинство. Той разяснява, че практиката дами да износват децата на други фамилии е „ презрителна “ и би трябвало да бъде неразрешена по целия свят.

Той дефинира сурогатното майчинство като „ комерсиализация на бременността “ и го подреди до войните и тероризма като опасност за човечеството.

В същото време църквата показва и едно изискване

„ Нероденото дете не би трябвало да се трансформира в обект на трафик. Сурогатното майчинство е съществено нарушение на достолепието на дамата и детето, тъй като се основава на материалните потребности на майката “, разяснява още Франциск.

Сурогатното майчинство към този момент е неразрешено на някои места по света. Англия, Португалия и други европейски страни разрешават сурогатството при специфични условия, а тази услуга против възнаграждение е разрешена в Украйна, Русия и Беларус.

Сурогатни майки от Съединените щати и Канада се наемат най-често от европейци, измежду които и еднополови двойки, които желаят да имат деца. Практиката е неразрешена единствено в някои щати.

Сред откритите над 30 бременни дами в клиника в град Ханя има и българки

Папа Франциск изрично не утвърждава всевъзможни прояви на консуматорство и по какъв начин то въздейства върху човечеството. Макар във връзка с някои тематики да е доста прогресивен, по отношение на сурогатното майчинство и абортите, Франциск следва отрицателното отношение на църквата.

Католическата черква от дълго време е срещу практиката поради многообразие от етични и теологични аргументи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР