Френската полиция застреля въоръжен мъж, който се опитал да подпали

...
Френската полиция застреля въоръжен мъж, който се опитал да подпали
Коментари Харесай

Френската полиция застреля въоръжен мъж, който се опитал да подпали синагога в Руан

Френската полиция простреля въоръжен мъж, който се опитал да подпали синагога в град Руан, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се базират на обява в " Х " на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.

" Мъжът е бил въоръжен с нож и стоманен кол. Той се е доближил до служителите на реда, които разкрили огън, лицето е умряло ", заяви министърът.

Инцидентът се е случил рано тази заран и мъжът е съумял да подпали синагогата. Телевизия " Франс 3 " заяви, че на мястото са пристигнали пожарникари, пожарът е овладян.

" Полицията предотврати още една антисемитска покруса ", съобщи Ели Коршия, ръководител на Централната консистория на евреите във Франция.

Кметът на Руан заяви от своя страна, че градът е " разтресен и шокиран ".

През 2016 година Руан беше разтресен от нахлуване, откакто духовник беше погубен с нож по време на работа в град Сен Етиен дю Рувре, част от градската агломерация на Руан. Отговорността за нападението пое " Ислямска страна ".

Франция наскоро увеличи до най-високата степен нивото на терористична опасност, на фона на напрежението в Близкия изток и израелската атака в линията Газа, напомня Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР