Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата покръсти 34 новородени в Сикстинската капела

Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио... към профила покръсти 34 новородени на дълга гала в Сикстинската шапка и сподели на майките им да не се тормозят да ги кърмят, в случай че са гладни, предадоха международните организации.

На церемонията, траяла над два часа, папата покръсти 18 момиченца и 16 момченца, в това число две двойки близнаци. "Ако стартират да изнасят концерт, или в случай че се усещат неловко, или прекомерно затоплени, или са гладни - кърмете ги, не се тормозете, нахранете ги, тъй като това също е език на любовта ", сподели папата в спонтанна проповед.

В някои страни дамите към момента са притеснявани за кърмене на обществено място, въпреки че отношението последователно се трансформира, отбелязва Ройтерс, като напомня, че папата е правил сходни мнения и на предходни церемонии. На телевизионни фрагменти може да се види, че най-малко една майка храни детето си от бутилка. Родителите сменяха молитвените книги със залъгалки по време на късата проповед на папата, отбелязва АП. Някои от децата спаха по време на процедурата, други бяха тихи, а някои плакаха, отбелязва ДПА.

"Покръстването се назовава още освещаване, тъй като вярата осветява сърцето и ни разрешава да забележим нещата в друга светлина ", съобщи папа Франциск в Туитър преди церемонията. Покръстването от папата е годишно събитие, на което се позволяват единствено деца на чиновници на Ватикана или на Римския диоцез. Папа Франциск е и свещеник на италианската столица, напомня Ройтерс. Най-известните стенописи в Сикстинската шапка са дело на Микеланджело. В нея се прави избирането на нов папа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР