Паоло Джентилони Близо 23,2 милиона италианци са имали работа през

...
Паоло Джентилони Близо 23,2 милиона италианци са имали работа през
Коментари Харесай

Италия отчита рекордна заетост


Паоло Джентилони

Близо 23,2 милиона италианци са имали работа през ноември, което е най-високата стойност от началото на статистиката през 1977 година, заяви във вторник националната статистическа работа, представена от ДПА.

Заетостта е повишена с 0,3 на 100 по отношение на октомври и с 1,5 на 100 на годишна основа, до момента в който безработицата се е намалила до 11 на 100 - най-ниското ниво от септември 2012 година.

В допълнение младежката безработица е намаляла до 32,7 на 100, което също е петгодишен най-малко.

Премиерът Паоло Джентилони приветства данните като потвърждаващи правилността на трудовите и стопански промени, въведени от ръководещата Демократическа партия.

Някои политически партии вършат великодушни предизборни обещания, в това число за огромни данъчни понижения и нови обществени дотации, преди парламентарните избори на 4 март.

Дори демократите, отпред с предходния министър председател Матео Ренци, се пробват да спрат срутва в електоралната си поддръжка с популистки обещания.

Опозиционното Движение " Пет звезди " съобщи, че оповестените през днешния ден данни дават малко мотиви за празнуване, защото множеството новосъздадени работни места са с краткотраен темперамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР