Пандемията от коронавирус, затварянето на границите и силното ограничаване на

...
Пандемията от коронавирус, затварянето на границите и силното ограничаване на
Коментари Харесай

Ryanair планира съкращаване на 3000 служители и затваряне на бази в Европа

Пандемията от ковид, затварянето на границите и мощното ограничение на придвижването в Европа към този момент се отразява пагубно на най-големите самолетни компании.

След като през седмицата стана ясно, че немският колос Lufthansa има потребност от финансово избавяне, в този момент главният му съперник за първото място по брой превозени пасажери - ирландската Ryanair, се постанова да възнамерява фрапантни ограничения, които да подобрят финансовото му положение.

Според информация на немската осведомителна организация dpa нискотарифният транспортьор възнамерява да редуцира до 3000 свои чиновници. Официално от самолетната компания обявиха в петък, че ще стартират през юли с стратегия по преструктуриране, която се чака да облечки финансите й.

Засегнати ще бъдат на първо място водачи и кабинен екипаж. Сред предстоящите ограничения по отношение на личния състав са стартирането му в неплатен отпуск, орязване на възнагражденията в границите на 20 % и затварянето на база в цяла Европа, се споделя още в известието на сдружението. Ще бъдат наранени още както управлението на компанията, по този начин и чиновници в централата й. Самият началник на Ryanair Майкъл О " Лиъри разгласи, че ще се лиши от половината си годишна заплата.

Според прогнози на самолетната компания, ще отнеме най-малко две години, до момента в който се възвърне натовареността на полетите и цените от 2019 година. Дружеството приключи по-голяма част от полетите си през март и възнамерява да стартира с възобновяването им през юли. По данни на самолетната компания, през актуалното тримесечие април-юни ще бъде изпълнен едвам 1 % от в началото заложените полети, а през идващото - половината.

Ето за какво шефът на сдружението чака още с началото на финансовата година (при Ryanair от април) чиста загуба от 100 милиона евро и продължаващи загуби най-малко до септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР