Пандемията от Covid ни даде възможност, поне за кратко, да

...
Пандемията от Covid ни даде възможност, поне за кратко, да
Коментари Харесай

Виктория Блажева: Добрият презентатор трябва да вярва в каузата, за която говори

Пандемията от Covid ни даде опция, най-малко за малко, да си мислим за това кои са значимите неща. Covid докара до това да се ускорят процеси в корпоративния свят , които към този момент съществуваха. Това сподели в студиото на радио София Виктория Блажева – първи вицепрезидент и шеф “Стратегия и бизнес ” в една от най-големите банки у нас.  Тя разяснява тематиката „ Има ли корпоративен живот без презентации? “
Презентацията е един превъзходен информационен инструмент , единствено че ние забравяме какво действително е презентацията. Ние сведохме презентацията до това да създадем слайдове, да ги напълним с думи и да кажем „ виждате ли ми екрана? “. Това не е презентация “, сподели Виктория Блажева.
По думите й, да презентираш не значи да споделяш презентацията. Да презентираш значи да направиш нещо разпознаваемо.
„ Аз имам вяра, че всеки човек може да се научи да бъде добър презентатор. Първото нещо, което му би трябвало на човек, с цел да бъде добър презентатор е идеята, в която има вяра, повода поради, която приказва . Ако човек има вяра в това, което приказва, безусловно хората ще го усетят “, описа Виктория Блажева.
Тя добави, че 55% от връзката е невербална и положителният презентатор не би трябвало да го не помни. По думите на Блажева, практиката е едно от най-важните неща за положителния презентатор .

Подробности можете да чуете в изявлението на Катя Василева с Виктория Блажева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР