Пандемията от COVID-19 вече е приключила и наблюдаваме първата ендемична

...
Пандемията от COVID-19 вече е приключила и наблюдаваме първата ендемична
Коментари Харесай

Германия обяви пандемията за приключила

Пандемията от COVID-19 към този момент е завършила и следим първата ендемична вълна. Това съобщи тази седмица най-известният вирусолог в Германия Кристиян Дростен.

Изказването му провокира разногласия в ръководещата коалиция, която обмисля от известно време събаряне на всички ограничения.

Министърът на правораздаването Марко Бушман настоя да се прекратят защитните ограничения против вируса, които включват носене на маски в превоза и в някои пространства.

В туитър той написа:

„ Кристиан Дростен беше един от най-предпазливите учени по време на пандемията. Сега заключението му е: пандемията е завършила. Намираме се в ендемично положение. Като политическа последица би трябвало да прекратим защитните ограничения и животът да се върне в естественото си русло. “

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах обаче отхвърли настояването му. Той съобщи:

„ Клиниките са цялостни, личният състав е претрупан, смъртността е висока, а зимата още не е свършила. Незабавното преустановяване на всички ограничения би било неразумно. “

Според зелените ограниченията също би трябвало да останат до края на април, когато зимата ще е завършила.

Респираторните болести към момента са на високо равнище съгласно института „ Роберт Кох “. Около 2,3 млн. души са посетили лекаря си през последната седмица поради респираторно заболяване. Повечето от случаите се дължат на грипен вирус.

Междувременно Франк Улрих Монтгомъри, ръководител на Световната здравна асоциация, предизвести да не се подхожда повърхностно към COVID-19.

Пред радио „ Байрешире Рундфунк “ той съобщи, че човек може да си разреши " да бъде лековерен " в битката с заболяването.

" Но не трябва да се отхвърляме от всякаква нерешителност. " Част от положителната предварителна защита е да продължите да защитавате себе си и другите.

Коронавирусът в никакъв случай няма да изчезне изцяло, акцентира Монтгомъри:

" Така че би трябвало да останем нащрек, само че и да се отпуснем в сегашната си работа с ковид. Преди всичко, дано да спрем да трансформираме ограниченията за надзор на инфекциите в предмет на идеологически полемики. "

Това, което е належащо, съгласно него, е нерешителност, рационалност и възприятие за отговорност.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР