Пандемията от COVID-19 се отрази значително на психичното здраве на

...
Пандемията от COVID-19 се отрази значително на психичното здраве на
Коментари Харесай

Проучване: За децата е по-добре, ако учебните часове започват по-късно

Пандемията от COVID-19 се отрази доста на психологичното здраве на хората, а младежите са изключително наранена група, защото затворените учебни заведения отрязаха милиони деца от техните другари, учители и всякакво сходство на естествен живот.

Негативните психически последствия от това са документирани в доста изследвания, само че най-малко по един индикатор затварянето на учебните заведения наподобява е имало и един позитивен резултат върху учениците.
Кабинетът предлага възбрана на политическата и партийна активност в учебно заведение
В системата на предучилищното и учебното обучение се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност. При осъществяване н...
Прочети повече
В ново изследване от Швейцария откривателите откриват, че швейцарските младежи, които са били обучавани у дома по време на затварянето на учебните заведения сред март и юни 2020 година, в последна сметка са спали доста повече, в сравнение с преди затварянето, което корелира с други усъвършенствания в благосъстоянието им.

" Учениците са получавали към 75 минути повече сън дневно по време на затварянето на учебните заведения ", споделя откривателят по педиатрия на развиването Оскар Йени от Университета в Цюрих (UZH), представен от „ Сайънс Алерт “. " В същото време качеството на живота им, обвързвано със здравето, се е подобрило доста и потреблението на алкохол и кофеин е намаляла ".

В изследването Йени и сътрудниците му откриватели са провели онлайн изследване измежду повече от 3600 гимназисти от района на Цюрих с въпроси за режима им на сън, здравословни и поведенчески характерности. След това резултатите са съпоставени с предходно изследване измежду над 5300 възпитаници, извършено през 2017 година, доста преди началото на пандемията от COVID-19.

Сравнението посочило, че през образователната седмица групата на учениците, учащи се у дома, се е събуждала приблизително с към 90 минути по-късно от младежите в контролната група; те обаче са си лягали и с към 15 минути по-късно, което значи, че като цяло остатъкът от съня им е бил към 75 минути всеки ден. В същото време някои от обвързваните със здравето и държанието характерности на групата в домашно образование са се подобрили спрямо контролната група, което допуска, че спомагателните 75 минути сън на ден са ги предиздвикали да се усещат по-добре във връзка с някои неща.

" По-високи стойности бяха посочени от извадката на блокираните лица по детайлите за това, че се усещат здрави и добре, че са цялостни с сила, че имат задоволително време за себе си и че могат да вършат нещата, които желаят в свободното си време ", пишат откривателите. " Все отново, юношите от извадката в локдаун показват също, че се усещат по-самотни и тъжни и се забавляват по-малко с приятелите си. "
Диян Стаматов: При начало на образователната година от 1 септември, учениците единствено ще завоюват
Различни съображения " за " и " срещу " започването на образователната година от 1 септември преглежда в своя Facebook профил Диян Стаматов, стълб...
Прочети повече
Според Йени резултатите демонстрират, че въпреки резултатът на изолираност от домашното образование да е имал някои отрицателни последствия за младежите, това в допълнение количество сън наподобява е донесло изгоди, които са създали дните, прекарани в застой вкъщи, по-поносими в дълготраен проект.

" Въпреки че затварянето на учебните заведения очевидно е довело до утежняване на здравето и благосъстоянието на доста младежи, нашите резултати разкриват и една позитивна страна на затварянето на учебните заведения, на която до момента не е обръщано задоволително внимание ", споделя Йени. " Нашите констатации ясно демонстрират изгодата от започването на образователните занятия по-късно заран, с цел да могат младежите да се наспят. "

Поне в това отношение евентуално не трябва да се изненадваме прекалено много. От няколко години насам многочислени изследвания дават доказателства, че образователният ден би трябвало да стартира по-късно. Тийнейджърите, които спят повече заради по-късния начален час на учебно заведение, демонстрират по-добра зоркост и благоденствие, в допълнение към това, че оповестяват за по-добър сън и дарба за по-добра централизация.

Някои специалисти даже считат, че образователният ден за младежите не би трябвало да стартира преди 10 или даже 11 ч. Новото изследване е още един източник на данни в поддръжка на изказванието, че децата могат да извлекат изгода от по-късния старт на образованието си денем, даже в изолацията и компликациите на пандемичното блокиране.

" Резултатите демонстрират, че затварянето на учебните заведения е разрешило на учениците да съобразят по-добре графика си за сън с късната фаза на съня на подрастващите ", изясняват откривателите. " От най-голямо значение, доколкото ни е известно, е че това изследване дава първите научни доказателства за удобните връзки на затварянето на учебни заведения със съня и надлежно, здравето на подрастващите. "

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР